LuCaspeRobin + Thomas ;-)

Picture of Marjolijn and Sebastiaan during our wedding

Stories on Sebastiaan

De eerste toertocht van het jaar

15 April 2010

 Voor het eerst in mijn leven meegedaan met een fiets toertocht. Best leuk eigenlijk. Samen met fietscollegas uit Werkhoven (allemaal aspirantlid van de nog op te richten Werkhovense Wieler Toer Club) gingen we meedoen aan de Lek en Linge toertocht georganiseerd door WTC Cothen. Er was keuze tussen 70, 90 en 110 kilometer en vol goede moed hebben we ons allemaal ingeschreven voor de 110! Ik heb zelf in eeuwen niet meer zo ver gefietst, dus ik hield nog even een slag om de arm. Met een banaan (en wat uiteindelijk bleek veel te veel kleren aan) zijn we vol goede moed van start gegaan.

De wind viel mee en het zonnetje keek op ons neer vanuit een vochtige hemel. Het weer voorspelde niets goeds, maar afgezien van een kleine bui tussen de 80 en 90 km is alles droog gebleven. Die 10 kilometer in de regen betekende wel dat alle volgende kilometers in op natte danwel vochtige wegen werden gereden - dus ik zag er na afloop uit als een kleuter na spelen in de zandbak met water ;-)

Er waren onderweg 2 checkpoints. De eerste hebben we bijna direct gemist omdat de bewegwijzering nogal wat te wensen overliet. Maar na een stempeltje gehaald te hebben gingen we vrolijk door. Wat wonen we toch in een fantastisch mooi gebied! Prachtige uiterwaarden, boerentaferelen, landschappen, wateren en glooiingen hebben wij toch hier tussen de rivieren in. Heerlijk genoten van de omgeving.

Op een gegeven moment kwamen we tot een kruising. Rechtdoor was 70 km, linksaf was 110km. Met z'n allen spoedig besloten om het er toch maar op te wagen. Vlak voor de 80 km hadden een paar van ons een klein inzinkingetje. Het weer ging ook wat opspelen en de wind stond opeens hard tegen. Die wind ging trouwens steeds met ons mee, maar wel in de verkeerde richting (altijd tegen dus). Bij checkpoint 2 hebben we wat gedronken en een appeltaartje gegeten. Toen voelden ik mijn benen echt, zeer deden ze gewoon. Snel maar weer op de fiets geklommen. Voor ons zagen we de Wielertoerclub van Houten fietsen en samen met Ruud Prnk (oud-WTC Houten lid) hebben we de Werkhovenaren naar die jongens toe gereden ;-) Het was toen even aanpoten om bij te blijven, vooral als je achteraan rijdt. Dan moet je steeds tempoversnellingen maken die diegene die in het midden en voorin rijden niet hoeven te maken. Na een tijdje ben ik dan ook wat meer naar voren gegaan om in een wat stabieler tempo te kunnen blijven rijden.

De 100 kilometer doorbreken was magisch! Lang geleden dat ik dat gedaan heb, maar een heerlijk gevoel. Daarna kon ik eigenlijk wel gewoon door blijven fietsen, maar echte versnellingen zat er niet meer in. Gelukkig waren we al redelijk snel daarna terug in Cothen. Vanuit Werkhoven gerekend hadden we er toen al meer dan 120 kilometer opzitten. Wat een prestatie en wat een heerlijk gevoel! Lintje opgehaald en daarna met zijn allen naar huis gefietst. Wel thuis bleek de teller op rond de 130 kilometer te staan en op iets meer dan 5 uur totaal fietstijd.

Dit ga ik vaker doen! Erg gezellig, even bikkelen, maar heerlijk. Wel moet ik meer en beter cq langer gaan trainen alvorens nog zo'n toer te gaan doen. Daar ben ik nu mee bezig. Elke dinsdag, donderdag en zondag kan ik met de nog in oprichting zijnde WTC Werkhoven een uurtje of twee trainen. Op naar de volgende!

Leuk trouwens dat ons lokale krantje (nou ja lokaal, Wijk Bij Duurstede, Cothen, Werkhoven, Odijk, Bunnik en Houten samen tellen samen zo'n 100.000 inwoners schat ik) ook ColdFusion gebruiken. Ben benieuwd naar welke versie en hoe het verder is ingericht.

Updated 04 April 2010, by Sebastiaan Naafs - van Dijk

Alles doet pijn. Pijn, pijn, pijn ;-( Mijn benen doen zo'n zeer, dat heb ik gewoon nog nooit meegemaakt dit. Echt! Niet zitten, niet staan, niet hurken, niet lopen - alles doet zeer. Misschien moet ik nog maar een stukje gaan fietsen om de benen wat doorbloeding te geven of zo, zodat ze de afvalstoffen beter kunnen afvoeren...

Updated 05 April 2010, by Sebastiaan Naafs - van Dijk

Vandaag gaat het alweer wat beter ;-) Die toertocht heeft er flink ingehakt in mijn benen (spieren), maar het lijkt alweer te herstellen. Even een paar dagen rust en normaal bewegen en dan ben ik weer zo fris als een hoentje.

Updated 10 April 2010, by Sebastiaan Naafs - van Dijk

Nou, deze week is er niets van gekomen van het fietsen en trainen. Snotverkouden geworden na de toertocht en dat heeft op mijn luchtwegen geslagen met als gevolg een lichte luchtwegirritatie/infectie. Hoesten, proesten, slijm en snot komt overal uit. Eind deze week hoop ik dat het over is, zodat ik volgene week weer op de fiets kan kruipen.

Updated 13 April 2010, by Sebastiaan Naafs - van Dijk

Heerlijk gefietst vanavond. 50 kilometer en 6 klimmetjes over de Heuvelrug gedaan. Voor het eerst weer na de toertocht van 3 april. Heb de fiets grondig schoongemaakt vorige week, een paar hele mooie anti-lek banden van Vredestein er om gelegd en een nieuwe bidon/bidonhouder gekocht, zodat ik wat meer te drinken heb onderweg. Er moet ook een nieuwe fietscomputer want mijn SIGMA BC1100 geeft regelmatig de geest (reset zichzelf de hele tijd). En misschien een nieuw sadel, zo'n ISM-ding, die twee neuzen heeft ipv een, zodat mijn zaakje beter beschermd wordt / minder druk op staat.

Posted by Sebastiaan Naafs - van Dijk | top

Comments

 1. Pappa posted:
  1

  Leuk, goeie training voor Trondheim-Oslo volgend jaar????

  ... on 20 April 2010 @ 23:19

 2. Sebastiaan posted:
  2

  We hebben onze eigen site :-)

  http://wtcwerkhoven.nl/

  Wel een Wordpress website, maar het moest snel up-and-running zijn en had geen tijd om een cusstmo CFML-website te maken. We zien wel waar het schip strand of ons mee naar toe neemt.

  ... on 27 May 2010 @ 01:24

Post a comment on "De eerste toertocht van het jaar"

* 
* 
HTML not allowed. Maxlength 1000 chars (excess trimmed).
E-mails never shown. URL's are auto-linked, though rel="nofollow" will be added.
 
Leave this field empty

Comments preview

 1.  posted:
  3

  ... on 21 June 2024 @ 16:29