Picture of Casper, with the blueest eyes I've ever

Stories on Casper

Eerste echte voetbal wedstrijd

21 February 2009

Het was de eerste Zaterdag van velen, waarschijnlijk. Heel vroeg in de ochtend, vlak na zonsopgang (zo voelde het iig) fietsen Sebastiaan en Casper door het nog slaperige dorp Werkhoven. Op pad naar nieuwe avonturen, een nieuw land genoemd Voetbal. Na drie afgelaste wedstrijden zou het nu dan echt een keer gaan gebeuren - de aller eerste ECHTE wedstrijd van SV Aurora F3, het kleine jeugd elftal. Dit keer 7 jochies van tussen de 5 en 8 jaar die nog helemaal geen ervaring hadden van het "echte" voetbal, die nog nooit een wedstrijd hadden gespeeld en al helemaal nooit tegen kinderen van een ander dorp hebben gevoetbald. Dit keer van SV DOvo F10 uit Veenendaal de eerste tegenstander. Een zeer geduchte tegenstander zou later blijken ;-)

Samen met mede-leider Geert-Willem maakte Sebastiaan de kleedkamers, de materialen, de shirtjes en het veld klaar om op te kunnen spelen. Ballen werden opgepompt, het SV Aurora tenue werd voor het eerst uitgedeeld en de doelen werden op zijn plek gezet. Er wordt gespeeld met doelen die 2/3 qua maatvoering zijn van de "echte" doelen, en er wordt over de breedte van een helft van een volledig veld gespeeld. BEst groot dus voor die kleine jochies. Terwijl de leiders nog van alles aan het regelen waren, kwamen de 8 van Dovo aan, helemaal klaar voor een potje voetballen. Grote jongens bleek, en tijdens de warming-up duidelijk met redelijk wat voetbal ervaring. Daar zouden onze mannen het zwaar tegen krijgen. Rond 9 uur waren beide teams klaar om te gaan voetballen. Scheidsrechter Theo gaf het eerste fluitsignaal en de wedstrijd kon beginnen!

Al vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Dovo de meest ervaren ploeg had. In beide helften werd het grootste gedeelte van de wedstrijd op de helft van Aurora gespeeld, binnen de 16 meter van ons doel. Onze mannetjes konden zich wel erg goed verdedigen en met Lennard als sluitpost moest DOVO wel erg hard werken om doelpunten te maken. Maar die kwamen er wel, 6 in de eerste helft. En in die eerste helft was de F3 van Aurora maar een of twee keer over de middenlijn geweest, dus met de bal richting het Dovo doel. Veel verder dan vlak voor de 16 meter van Dovo zijn ze in de gehele wedstrijd niet geweest. Ze deden wel erg goed hun best en gingen ook steeds beter spelen. Meer rennen, meer de tegenstander tegemoet komen en vaker zelf emt de bal gaan lopen. De eerste 20 minuten waren zo voorbij en Theo blies voor de pauze.

Na een korte pauze van zo'n 5 minuten waar we de jongens vooral opgepept hebben, veters weer gestrikt hebben en moed ingesproken hebben, was het weer tijd. Bijna vergeten om naar de andere helft te lopen, maar het kwam goed. Met Daan dit keer als sluitpost gingen de jongens er weer aardig tegenaan. De eerste 10 minuten werd het spel wel op de helft van Aurora gespeeld, maar kwamen de DOVO's niet door de defensie van Aurora. Maar toen werd er toch weer gescoord en kwamen er nog 5 bij in de 2de helft (de laatste precies op het fluitsignaal). Totaal dus 11-0 voor DOVO tegen SV Aurora. Heel tevreden maar erg moe werden vriendschappelijke handjes gegeven en moesten sommige kinderen even afreageren (gillen, huilen, hard rennen). Theo sloot de wedstrijd af met het "traditionele" penalty's nemen tegen elkaar. Wat zeer goed ging - tot de laatste penalty was de stand gelijk, maar DOVO trok toch nog aan het langste end - 6 tegen 5.

De derde helft (in de kleedkamers) was heel gezellig, met Ranja, praatjes en alle jongens gesamenlijk onder de douche! Shirtjes gingen in een tas om gewassen te worden en de rest van het tenue mochten de jongens mee naar huis nemen. Zijn ze meteen klaar als ze de volgende wedstrijd moeten spelen - shirtjes worden dan uitgedeeld in de kleedkamer. Op naar de volgende wedstrijd Aurora F3! Succes met jullie seizoen.