LuCaspeRobin + Thomas ;-)

Picture of Casper, with the blueest eyes I've ever

Stories on Casper

3de fietstocht van Casper

13 June 2011

kaart met fietsroute Casper ingetekend

Misschien gaat het wel een traditie worden, maar bovenstaand is te zien de route die Casper en Sebastiaan hebben gefietst afgelopen zondag. Een heerlijke rustige rit in het achterland van Werkhoven, over en langs kanalen groot en klein en de dijken af- en op fietsend. Casper had wat opstart probleempjes, maar eenmaal op de fiets was het "pais en vree" - genieten geblazen dus. Regelmatige rustpauzes ingelast voor een natje en een droogje en met een gemiddelde van 15 km/u kwamen we een paar uur later weer aan in Werkhoven. Onderweg waren we meerdere malen aangesproken door medefietsers over dat Casper een "klein wielrennertje was", dat het "zo leuk was te zien dat ie genoot van het fietsen" en zelfs een oudere meneer die in zijn autotje rustig aan het rondtuffen was stopte op de Leemkolokweg om te melden dat ie het wel erg van genoot "zo'n jong ventje zo heerlijk op de fiets te zien genieten". Casper vond al die "thumbs-up" en complimentjes ook best leuk ;-)

Volgende week weer Casper? De vorige rit was ook al zo geslaagd ;-)

| 3 comments | Posted by Sebastiaan Naafs - van Dijk | top

2de flinke fietstocht van Casper

29 May 2011

Routekaart van tocht van Casper

Hierboven is de route te zien die Casper en Sebastiaan hebben gefietst vandaag. Voor het eerst een echt lange tocht op zijn nieuwe fiets, de Batavus Amigo, met 26" banden ;-) Pappa ging ook met zijn mountainbike, maar met slicks dit keer, aangezien we hoofdzakelijk over wegen en grindwegen gingen rijden. Er zaten twee echt flinke klimmetjes in, met een stijging van zo'n 30 meter in korte tijd. Gelukkig zat er ook een lange afdaling erachteraan, waar Casper helemaal van kon genieten. Totaal hebben we zo'n 40 km gefietst in twee uur tijd, dus netjes 20 per uur gemiddeld.

Op naar de volgende lange tocht, Casper heeft de smaak helemaal te pakken.

| 5 comments | Posted by Sebastiaan Naafs - van Dijk | top

Lucasperobin

01 April 2009

| 1 comment | Posted by Sebastiaan Naafs - van Dijk | top

Casper heeft zijn arm gebroken

21 March 2009

Voor de tweede keer in anderhalf jaar tijd heeft Casper zijn rechterarm gebroken. En ook dit keer was een trampoline-act de boosdoener. De vorige keer (zomer 2007) was Casper aan het springen op onze "kinder-veilige" trampoline thuis, een mooi gifgroen en paars geval met een beugel waar de kidz zich aan kunnen vasthouden terwijl ze op en neer stuiteren. Casper heeft toen waarschijnlijk te hoog gesprongen waardoor hij uit balans kwam en er van af viel. Hard! Zo hard dat hij mamma riep met de mededeling: "Mamma, er is iets mis met mijn arm!" Z'n arm lag er toen in een mooie S-bocht bij, gebroken 1/3 boven het polsgewricht. Op naar de EHBO waar al snel geconstateerd werd dat de het bot gezet kon worden. Terwijl Casper op de gipskamer lag en keuvelde met de arts en de verpleegsters, trok de arts opeens hard aan zijn onderarm. Dat was de enige keer dat Casper moest huilen die dag. Boos en verontwaardig keek hij naar de arts, om vanaf dat moment hem volledig in de kou te laten staan, geen blik meer te gunnen.

Read more... | 3 comments | Posted by Sebastiaan Naafs - van Dijk | top

Eerste echte voetbal wedstrijd

21 February 2009

Het was de eerste Zaterdag van velen, waarschijnlijk. Heel vroeg in de ochtend, vlak na zonsopgang (zo voelde het iig) fietsen Sebastiaan en Casper door het nog slaperige dorp Werkhoven. Op pad naar nieuwe avonturen, een nieuw land genoemd Voetbal. Na drie afgelaste wedstrijden zou het nu dan echt een keer gaan gebeuren - de aller eerste ECHTE wedstrijd van SV Aurora F3, het kleine jeugd elftal. Dit keer 7 jochies van tussen de 5 en 8 jaar die nog helemaal geen ervaring hadden van het "echte" voetbal, die nog nooit een wedstrijd hadden gespeeld en al helemaal nooit tegen kinderen van een ander dorp hebben gevoetbald. Dit keer van SV DOvo F10 uit Veenendaal de eerste tegenstander. Een zeer geduchte tegenstander zou later blijken ;-)

Samen met mede-leider Geert-Willem maakte Sebastiaan de kleedkamers, de materialen, de shirtjes en het veld klaar om op te kunnen spelen. Ballen werden opgepompt, het SV Aurora tenue werd voor het eerst uitgedeeld en de doelen werden op zijn plek gezet. Er wordt gespeeld met doelen die 2/3 qua maatvoering zijn van de "echte" doelen, en er wordt over de breedte van een helft van een volledig veld gespeeld. BEst groot dus voor die kleine jochies. Terwijl de leiders nog van alles aan het regelen waren, kwamen de 8 van Dovo aan, helemaal klaar voor een potje voetballen. Grote jongens bleek, en tijdens de warming-up duidelijk met redelijk wat voetbal ervaring. Daar zouden onze mannen het zwaar tegen krijgen. Rond 9 uur waren beide teams klaar om te gaan voetballen. Scheidsrechter Theo gaf het eerste fluitsignaal en de wedstrijd kon beginnen!

Al vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Dovo de meest ervaren ploeg had. In beide helften werd het grootste gedeelte van de wedstrijd op de helft van Aurora gespeeld, binnen de 16 meter van ons doel. Onze mannetjes konden zich wel erg goed verdedigen en met Lennard als sluitpost moest DOVO wel erg hard werken om doelpunten te maken. Maar die kwamen er wel, 6 in de eerste helft. En in die eerste helft was de F3 van Aurora maar een of twee keer over de middenlijn geweest, dus met de bal richting het Dovo doel. Veel verder dan vlak voor de 16 meter van Dovo zijn ze in de gehele wedstrijd niet geweest. Ze deden wel erg goed hun best en gingen ook steeds beter spelen. Meer rennen, meer de tegenstander tegemoet komen en vaker zelf emt de bal gaan lopen. De eerste 20 minuten waren zo voorbij en Theo blies voor de pauze.

Na een korte pauze van zo'n 5 minuten waar we de jongens vooral opgepept hebben, veters weer gestrikt hebben en moed ingesproken hebben, was het weer tijd. Bijna vergeten om naar de andere helft te lopen, maar het kwam goed. Met Daan dit keer als sluitpost gingen de jongens er weer aardig tegenaan. De eerste 10 minuten werd het spel wel op de helft van Aurora gespeeld, maar kwamen de DOVO's niet door de defensie van Aurora. Maar toen werd er toch weer gescoord en kwamen er nog 5 bij in de 2de helft (de laatste precies op het fluitsignaal). Totaal dus 11-0 voor DOVO tegen SV Aurora. Heel tevreden maar erg moe werden vriendschappelijke handjes gegeven en moesten sommige kinderen even afreageren (gillen, huilen, hard rennen). Theo sloot de wedstrijd af met het "traditionele" penalty's nemen tegen elkaar. Wat zeer goed ging - tot de laatste penalty was de stand gelijk, maar DOVO trok toch nog aan het langste end - 6 tegen 5.

De derde helft (in de kleedkamers) was heel gezellig, met Ranja, praatjes en alle jongens gesamenlijk onder de douche! Shirtjes gingen in een tas om gewassen te worden en de rest van het tenue mochten de jongens mee naar huis nemen. Zijn ze meteen klaar als ze de volgende wedstrijd moeten spelen - shirtjes worden dan uitgedeeld in de kleedkamer. Op naar de volgende wedstrijd Aurora F3! Succes met jullie seizoen.

| 2 comments | Posted by Sebastiaan Naafs - van Dijk | top

Casper's 5

12 February 2007

Casper and all his friendsToday we celebrate Casper's fifth birthday. Time's flying when you're having fun! Our firstborn is really getting big, saying things that make you go: "Wow, he's really grown, matured!". We celebrated in style this morning before going to school, kindergarten and our work. Wednesday he'll celebrate his birthday in school, Thursday at his daycare Mum and finally on Sunday together with family and friends. Boy, you're really being put in the spotlight this year. But you've deserved it Casper ;-)

Updated 12 February 2007, by Sebastiaan Naafs - van Dijk

Casper got lots of cards (by regular snail-mail as well as via e-mail) and telephone calls today, and in the evening we went to the good old Pancake house in Rhijnauwen and ate lots of pancakes together with "tante Nienke" and "oma Marianne". It was very late before Casper finally turned in for the night ;-)

Updated 21 February 2007, by Sebastiaan Naafs - van Dijk

Sunday the 18th we had a big party at home, with lots of friends and family. Even my mother came over together with my sister and her family. It was a very nice day, a day where Casper was very much in the picture and where he got lots of nice gifts. Cool clothes, 400 pieces of Kapla, a really nice racetrack, a flute and Cars-stuff. He was very happy with his gifts and made sure that he could wear his new clothes, build with Kapla and play with the racetrack all on the same day ;-) Thanx all 4 a great day!

| 3 comments | Posted by Sebastiaan Naafs - van Dijk | top

Casper is four years old

12 February 2006

Casper eating a sandwichToday Casper turned four years old. He is ready to enter the world of going to school. My oh my, he's really getting big, our eldest son! It's really exciting to see how he develops, all the things he says and does and watching him grow intellectually as well. It amazes me time and time again.

This Sunday we had his birthday party, with lots of friends coming over and having fun and games. Casper was even a littlebit shy, for the very first time, about all the attention. But the rest of the day he thrived on the gifts, the people and all the play- and buildingopportunities. And builiding he can! If it's with all his new Lego, his Duplo or his Playmobil, it doesn't matter - even with his Matchbox', Corgi's and Majorettes - he invents new things over and over again, building, breaking down and re-building everything.

It was a great day, and Casper, as well as Robin, was completely nackered at day's end. They slept like a couple of logs ;-)

| 1 comment | Posted by Sebastiaan Naafs - van Dijk | top

Lego

05 February 2006

The first page of the buildinginstructions for my Lego spacestationMany, many years ago, when I was a child, I played with Lego. I had lots of Lego, I mean it, really lots of Lego. I can remember my room being full of houses, cars, buidlings, ships, planes, spacetravel thingz. Especially the last group of Lego's was my favourite. Maybe I got my fascination for al things space from my dad - the fact is that I had many, many types of space-related Lego-sets. I could spend hours upon hours playing, building, remodelling, rebuilding and destroying the Lego. What a wonderful time that was!

Read more... | 12 comments | Posted by Sebastiaan Naafs - van Dijk | top

Plato and Aristotle - go home

29 January 2006

When I quite retorically asked what would be up next in my last post on Casper, I didn't expect things to move as fast ahead as they did! Just before I left for work on Friday, Casper woke up, exclaiming that I hadn't kissed him goodbye (I usually kiss him goodbye before I leave for work in the morning -sort of a morning ritual). It was true - I was late and I didn't want to wake the kids - if they get out of bed too early, spending a day at home is no fun for the parent in charge - so I crept down the stairs as quietly as possible. Not quite quietly enough obviously! I went upstairs to Casper's room, gave him a kiss, wished him a good day and turned to go back down. Then he popped the question:

"Daddy, where do people come from? I mean, how are people, mums and dads and little children, made?"

Read more... | 1 comment | Posted by Sebastiaan Naafs - van Dijk | top

All good things are three

25 January 2006

Casper has just started going to school. He begins with once every week until he's four, and then we change to 4 or 5 days a week. Things are going very well, but some days Casper is a little more tired than other days. All these new experiences and emotions, new friends and new things - it can be quite tiring and exhausting for a nearly four-year old!

Last Monday was such a day. Casper was home for lunch (normal with an hour and a half break at noon for Dutch schoolchildren - parents just have to learn to cope), but was quite tired. He wanted to stay at home, but Marjolijn had to run a few appointments that afternoon. So she suggested to Casper the following:

"As I see it you have two choices Casper. One: you go back to school for the afternoon session. Or two: you come with me on my errands. Which will it be?"

Read more... | 2 comments | Posted by Sebastiaan Naafs - van Dijk | top